5 důvodů, díky kterým si kávovary La Marzocco opravdu zamilujete

Petr Košťál
/
22.6.2022

Vybrat opravdu kvalitní domácí kávovar může být v mnoha směrech oříšek. Káva z některých domácích kávovarů není totiž úplně stoprocentní, neustále musíte doplňovat vodu a kávová zrna do zásobníků, vysypávat sedlinu a kdo ví, k jakým dalším aktivitám jsou některé kávovary schopné vás donutit. Vy přitom chcete pouze dobrou kávu, nic víc, nic míň. Ráno totiž dělá den a lahodná káva je pro mnoho lidí jeho nejdůležitější součástí. Proto by měla být kvalitní a dobře připravená. Taková, jakou ji znáte z kavárny. Taková, kterou milujete. A s ní byste měli milovat i samotný kávovar. U La Marzocco to není vůbec nereálné. Sepsali jsme vám proto 5 důvodů, díky kterým si kávovary La Marzocco opravdu zamilujete.

1) Okouzlující italský design

Kávovary La Marzocco poznáte na první pohled díky jejich úchvatným designům. Z každého kusu dýchá okouzlující atmosféra klidné Itálie – kolébky espressa. Nechybí jim styl, elegance a ani špetka historické tradice, na které si značka La Marzocco patřičně zakládá.

A má to i další výhodu. Kávovary jsou v základním vzhledu opravdu krásné, ale po vašem zásahu mohou být ještě krásnější. Můžete si je totiž personalizovat podle svých představ. Plastové či nerezové detaily kávovarů si totiž můžete vyměnit za dřevěné. Váš kávovar se tak stane ještě unikátnějším a bude ve vaší domácnosti vypadat ještě elegantněji a stane se její ozdobou.

2) Kvalitní materiály a provedení

Kvalita je v La Marzocco na prvním místě. Každý kávovar je kompletován pod drobnohledem týmu odborníků a celý proces je pečlivě střežen od začátku až do konce. Kávovary La Marzocco jsou díky tomu odolné a jejich životnost je opravdu dlouhá. A jelikož jsou pro jejich existenci využívány pouze ty nejlepší materiály, je radost s takovými kávovary poté pracovat. Jistě to znáte, když už na první dotek poznáte, že je daný materiál skutečně kvalitní a unikátní. A přesně to zažijete hned na první dotek u kávovarů La Marzocco.

3) Rodinná tradice

La Marzocco je rodinná firma s italským původem a bohatými zkušenostmi. Všechny kávovary z naší dílny mají příběh a tradici. Díky jejich unikátnosti dobyli celý svět a nyní už neexistuje profesionální barista, který by je neznal. Možnost mít doma kávovar La Marzocco je známka poctivosti, prestiže, tvrdé práce a lahodných výsledků. Pokud tedy rádi investujete do věcí, které mají smysluplný příběh a exkluzivní kvalitu, tady určitě nestoupnete vedle.

4) Profesionální funkce

Napojení kávovaru k vodovodnímu řádu, automatický čistící program, osvícení toku espressa do šálku a mnoho dalších. Tyto kávovary ulehčí spoustu práce i času všem baristům. Nebudete muset neustále doplňovat vodu do zásobníku a díky pákovému systému si zautomatizujete práci se sedlinou, která se nebude ukládat do šuplíku jako to funguje u všech automatických espresovačů.

Automatický program čištění vám zase ušetří spoustu času při údržbě a vy si budete moci dopřávat šálek své oblíbené kávy bez starostí navíc. A oblíbená káva to zaručeně bude – La Marzocco kávovary jsou přizpůsobené pro domácí použití, ale jejich benefity a přednosti zůstávají na profesionální úrovni.

5) Možnost spárování s chytrým telefonem

V neposlední řadě je také třeba zmínit možnost spárování s mobilním telefonem. Říkáte si, co vám tato funkce přinese? Budete se divit, ale využití pro tuto funkci najde opravdu každý. Pomocí aplikace si totiž budete moci nahřát kávovar ještě před tím, že dorazíte domů z práce. Nebudete muset čekat a dáte si tak kávu ihned. Nebo kávovar například vypnete na dálku v případě, kdy budete v takovém spěchu, že na to při odchodu z domu zapomenete. Jsou to maličkosti, které vám ale sem tam dokáží ušetřit zbytečné starosti navíc.

Podtrženo sečteno, kávovary La Marzocco nejde nemilovat. Jejich profesionalita je nekonečná a v domácím prostředí jim to skutečně sluší.