Baristé baristům aneb Inovativní novinka mezi kávovary – Strada X

Petr Košťál
/
15.2.2024

Rok 2023 byl plný novinek a u La Marzocco to nebylo výjimkou. Světlo světa spatřil nejen první oficiálně domácí kávovar Linea Micra a revoluční kávomlýnek Pico. Opravdu velkou a luxusní novinkou je také nový a maximálně inovativní kávovar Strada X, nástupce modelu Strada EP. Na jaké technologické pokroky se můžeme těšit a v čem je Strada X tak geniální?

Baristé baristům

Na výrobě této inovativní novinky se podíleli ti nejpovolanější – baristé. Zodpověděli otázky typu: co jim na klasických kávovarech chybí, co by jim usnadnilo práci a jaké výhody by podle nich měl mít ten nejlepší kávovar na světě. A nakonec se nám to povedlo. Vyvinuli jsme pákový espressovač Strada X, který je zkonstruován tak, aby šetřil co možná nejvíce času a byl tím nejlepším parťákem jak pro začínajícího, tak zkušeného baristu.

Nejpraktičtější funkce u novinky Strada X:

  • Samočistící systém, který po každé dávce espressa hlavu sám od sebe propláchne
  • Portafiltry jsou přímo zapuštěné do rukojeti
  • Smart saturation – funkce, díky které si kávovar poradí s jakýmkoliv tlakem, i tím proměnlivým
  • Senzory tlaku, průtoku i váhy v odkapávacích miskách umožňují baristovi mít maximální kontrolu nad připravovaným šálkem kávy

A pro všechny tyto vychytávky má barista nad každou varnou hlavou displej, na kterém může hlídat všechny důležité hodnoty právě připravovaného espressa. Strada X je ale natolik chytrým kávovarem, že se stane plnohodnotným členem vašeho baristického týmu. Strada X vás espresso nenechá pokazit. V automatickém režimu si dokáže vypočítat, kolik vody na dané množství kávy v páce bude potřeba. Umí si poradit s tlakem vody, který si tedy můžete nastavit i manuálně, ale prostě a jednoduše, Strada X nenechá žádného milovníka kávy na holičkách. Barista se tak díky tomu může plně věnovat svým zákazníkům.

Mechanické výhody kávovaru Strada X

Nadšení nebudete pouze z funkcí, které na první pohled nejsou vidět. Strada X vyfasovala i mechanické vychytávky, kterými se pokocháte a navíc vám ulehčí spoustu práce. Nadčasově vypadající varné hlavy fungují na pouhé a velmi ladné zacvaknutí páky. Nemusíte tedy složitě hledat závit a páku nekonečně dotahovat. Elegantně dlouhá parní tryska společně s výdejkou horké vody lemují stranu celého kávovaru, a tedy nepřekážejí v manipulaci s espressem, což dokáže usnadnit lecjak složitou situaci. A v neposlední řadě je také třeba znovu zmínit displeje nad jednotlivými hlavami. Jsou to jednoduše čitelné plochy s tlačítkem pro ovládání. Na pohled vypadají velmi dystopicky, což celému kávovaru dodává naprosto skvěle slušivý vzhled. Za La Marzocco Strada X by se otočil každý barista.

Pro koho je La Marzocco Strada X vhodný?

Tento kávovar je špičkou pomyslného ledovce v oblasti kávovarů. Je vhodný především do provozoven, které se denně setkávají s vyššími nápory zákazníků. Na takto frekventovaných místech bude Strada X nejefektivnější, jelikož se bude moci hezky vytáhnout s tím, kolik momentů vám skutečně dokáže ušetřit. Je ale vhodný i do jiných luxusních podniků, kde si baristé zakládají na maximální kvalitě vydávaných nápojů a milují inovativní vybavení. To totiž Strada X vytvoří hravě. Je to kávovar vhodný pro všechny náročné uživatele a profesionální baristy. Nepohrdnou jím ale ani začátečníci. Kvalitní kávovar je totiž základem úspěchu.

Držíme si technologický náskok před konkurencí

La Marzocco neusíná na vavřínech – jsme neustále napřed. Dnes to dokazujeme novým kávovarem Strada X, který vychází ze Strada EP a zítra to bude třeba zase něco jiného. Neustále totiž vyvíjíme nové produkty, jako jsou kávomlýnky a kávovary jak do domácností, tak do provozů. Jednou jsme světovou špičkou, tak se na ni hodláme udržet a věříme, že máme dobře našlápnuto. Popřemýšlejte nad novinkou Strada X a pomozte inovovat svůj podnik i naši společnost, která posouvá svět baristů neúnavně kupředu.