Do naší nabídky nově zařazujeme mlýnky Mahlkönig

Petr Košťál
/
1.11.2023

Kvalitní kávovar je sice velká část úspěchu, ale bez dokonale namleté kávy z něj stejně nic zázračného nevznikne. Celý kávový rituál tedy začíná u kvality a zpracování zrn – od plantáže až po mletí. A to samozřejmě moc dobře víme, proto do svého repertoáru produktů nově přidáváme i bezkonkurenční mlýnky Mahlkönig. Jaké možnosti vám tyto produkty nabídnou a proč investovat do skutečně kvalitního mlýnku kávy? 

Mlecí kameny vs. Nožové kávomlýnky

Tohle je největší dilema, které můžete se svým vnitřním já vést. A nejen s ním, ale i se svou peněženkou. Nožové mlýnky jsou totiž o značnou část levnější, což je vzhledem k jejich výkonům naprosto logické. Nože vám totiž nikdy nenabídnou tak precizně namletou kávu, jako ty, které disponují mlecími kameny. 

Pro správně namletou kávu jsou důležité tyto faktory: 

  • Přesnost a rovnoměrné mletí
  • Ideální hrubost pro danou metodu přípravy kávy

A přesně to vám levný nožový mlýnek slíbit nemůže. Ten některá zrna rozseká na prach, další jen tak lehce podrtí a vždy vám vznikne směs různých hrubostí, což je špatně při jakékoliv přípravě kávy. Pokud si tedy potrpíte na opravdu poctivý šálek kávy, nebo prostě jen nechcete ucpat páku svého kávovaru špatně namletými zrny, je potřeba do mlýnku trochu investovat. 

Kávomlýnky s mlecími kameny si nastavíte na přesně danou hrubost, a tu také dostanete. Nic víc, nic míň. Mlecí kameny zrna melou rovnoměrně a výsledek je přesně takový, jaký ho potřebujete. A to díky profesionální technologii, která skutečně mele. Neseká.

Mlýnky Mahlkönig

Značka kávomlýnků pro nejen domácí potřeby, která dává smysl. U této značky můžete mít naprostou jistotu, že máte tu čest se skutečně kvalitními produkty. Mlýnky Mahlkönig nejsou předražené, fungují automaticky, mají nastavitelnou hrubost a jejich mlecí kameny se snadno čistí. Disponují zásobníkem na kávová zrna, mají estetický čistý design a vybrat si můžete hned z několika typů.

Ikonický EK43

Vysoký výkon, spolehlivost a výsledky mletí posunuly tento kávomlýnek do popředí baristického vybavení. Mahlkönig EK43 je ikonou celé značky a na jeho přítomnost se bez pochyb můžete těšit i na našem e-shopu. Využijete ho jak v domácím prostředí, tak v gastronomii. Jeho výkonnost je neuvěřitelná a navíc vás velmi rychle přesvědčí, že na kvalitním mletí opravdu záleží. Šálek kávy, který díky tomuto mlýnku připravíte, bude naprosto jedinečný a přesně takový, jaký by měl být.

X54 Allround Home Grinder

Ryze domácí kávomlýnek s minimalistickým designem a profesionálními dovednostmi. Mahlkönig X54 nabízí intuitivní display, na kterém uvidíte průběh i nastavení aktuálního mletí, a pokud by vám to bylo málo, můžete si stáhnout příslušnou aplikaci do svého telefonu, kde najdete i různé tipy a triky, recepty a podobně. Mahlkönig X54 je prostě skvělým pomocníkem a vaši pravou rukou v přípravě profesionální kávy v domácím prostředí.

Vzhled kávomlýnků Mahlkönig

Design těchto mlýnků je naprosto unikátní a krásně se hodí do každé domácnosti. U některých typů si můžete dokonce vybrat i barvu, takže si mlýnek maximálně přizpůsobíte svému interiéru. V základu jsou ale černo-stříbrné, minimalistické a uživatelsky jednoduché bez zbytečných struktur. Díky tomu se totiž snadno udržují a netvoří se na nich poryvy namleté kávy či prachu.

Na našem e-shopu tedy nyní najdete výběr všech možných typů. Stačí si vybrat ten vhodný mlýnek pro vás podle toho, na jaké účely jej budete využívat. Pokud byste měli s výběrem potíže, nebo jenom chtěli znát nestranný názor, neváhejte se na nás obrátit a my vám rádi při výběru poradíme. Věříme, že ať už zvolíte jakýkoliv, bude vám dlouhé roky skvěle sloužit a úroveň šálků kávy, který s jeho pomocí budete připravovat, bude vždy na profesionální úrovni