Kávovar Linea Mini: Je vhodný i pro kavárny?

Petr Košťál
/
22.6.2022

Kavárenské prostředí si žádá profesionální vybavení. Je nutné okouzlit zákazníky natolik, aby se stali vašimi dlouhodobými klienty. Aby si vaši kávu naprosto zamilovali a cítili se ve vašem podniku příjemně, k tomu zaručeně potřebujete nějaké dovednosti, úsměv na tváři a v neposlední řadě i kvalitní přístroje. Kvalitní kávovar je tedy skutečně základem úspěchu. Pokud tedy přemýšlíte o otevření své vlastní kavárny nebo už ji dokonce máte, napovíme vám, po jakých kávovarech pokukovat. Dáme vám cenné rady a najdeme zlatou střední cestu v poměru ceny a výkonu.

Jaká kritéria by měl kávovar splňovat?

Kávovarů je na trhu nespočet a vybrat si mezi tím mořem nabídek není úplně jednoduché. Pokud ale vybíráte nový přístroj pro váš podnik, rozhodně byste měli dát přednost kvalitnímu pákovému kávovaru. Přece jen to není záležitost na pár měsíců. Spolehlivé vybavení vám bude v kavárně sloužit dlouhé roky, proto je mnohem lepší zainvestovat a mít jistotu, že jste nekoupili špatný kus. V následujících bodech vám popíšeme, podle jakých kritérií kvalitu poznat.

  • Kávovar by měl být vždy pákový. Ty automatické na profesionální úroveň ani v nejmenším nesahají.
  • Zajímejte se o teplotní stabilitu, aby vaše espresso získalo tu nejvyšší možnou kvalitu.
  • Nesmí chybět možnost připojení k vodovodnímu řádu, abyste nemuseli neustále doplňovat vodu.
  • Měl by nabízet i osvětlení pro kontrolu extrakce espressa, abyste nad přípravou měli naprostou kontrolu.
  • Optimalizace přípravy espressa a trysky by měla být v nejideálnějším případě regulována dvěma odlišnými bojlery.
  • Designově by měl padnout do interiéru kavárny tak, aby vykouzlil tu nejlepší atmosféru.

Po přečtení tohoto seznamu si jistě říkáte, že takový přístroj bude jistě zabírat velké množství místa a bude složitý na ovládání. Opak je ale pravdou. Pokud toužíte po profesionálním kávovaru, se kterým se naučí pracovat snad úplně každý, seznamte se s italskou rodinnou značkou La Marzocco Home. Tento název může být trochu zavádějící, ale tyto domácí kávovary se bez problému zabydlí i v komerčním prostoru kavárny. Například Linea Mini. Malý kávovar, který umí velké věci. Je stvořena především pro domácí využití, ale její potenciál je o mnoho širší. Tento legendární přístroj můžete potkávat v malinkých kavárnách, bistrech a například i v menších restauracích. Velikost kávovaru Linea Mini je totiž další výhodou, kterou bychom mohli zařadit do seznamu kritérií výše. Má sice jen jednu páku, ale za to splňuje úplně všechny požadavky a k tomu nabízí i mnohem více. Má například i kvalitní rotační čerpadlo, které zajišťuje plynulý provoz kávovaru. Jednoduše, s modelem Linea Mini nestoupnete vedle doma ani v kavárně.

Linea Mini vám pomůže i s ostatními horkými nápoji

Výpusť na horkou vodu a parní tryska vám jsou k službám. Příprava čaje nebo turecké kávy tedy také nebude problém. Horkou vodu můžete poté využít i na překapávanou kávu, což znamená, že budete moci dát sbohem rychlovarným konvicím a boji s vodním kamenem v nich. Horká voda je navíc díky La Marzocco kávovarům dostupná okamžitě, bez čekání.

Parní trysku využijete i u přípravy matcha nápoje nebo kořeněného chai latte, což jsou velmi oblíbené nápoje mezi mladými lidmi a kavárny je proto zařazují do nápojového lístku častěji a častěji.

Pokud tedy přemýšlíte nad novým kávovarem do svého menšího podniku, verzí La Marzocco Home se rozhodně nemusíte bát. Jsou to plnohodnotné profesionální kávovary, díky kterým vykouzlíte to nejlepší espresso a ještě vám usnadní práci na dalších nápojích. Práce vám půjde od ruky jako po másle a zákazníky zaujmete nejen lahodnou chutí kávy a jemností mléčné pěny, ale také tím, jak skvělou atmosféru La Marzocco kávovary vyzařují. Profesionální kávovary mají pouze výhody. Ty další najdete napsané v článku 4 důvody, proč dát přednost kvalitnímu kávovaru.