Profesionální kavárenská klasika v novém provedení: Kávovar Linea Classic S

Petr Košťál
/
31.1.2023

La Marzocco si na svých kávovarech dávalo vždy záležet. Všechny jejich typy jsou propracované do posledního detailu a zaručená spolehlivost se jim nedá odpárat. Celému tomuto arsenalu ale vévodí jeden kávovar. Ten úplně původní. La Marzocco Linea Classic. Jeho čisté linie a funkčnost učarovaly mnoho prestižním podnikům nejen v České republice. Linea Classic můžete potkat v kavárnách, restauracích i pražírnách kávy po celém světě. Díky tomu je jasné, že tento kávovar nemá konkurenci. Proto je naprosto nutné ho neustále udržovat v moderním a pokrokovém světě. Jeho prototyp byl načrtnut před více než 30 lety. A do dnešního dne prošel značnými změnami. Například nyní. Linea Classic je už za námi. Dnes vám jdeme představit právoplatného nástupce – Linea Classic S. 

Čím si vás Linea Classic S získá? 

Na první pohled svým minimalistickým a okouzlujícím designem. Z každého prostoru udělá typický La Marzocco kávovar kousek Itálie, o tom není pochyb. Díky tomu se vám i vašim zákazníkům šálek kávy bude zamlouvat ještě o něco více. Kvalita a chuť espressa spočívá ale v něčem trochu jiném. Výhody tohoto kávovaru se netýkají pouze vizuálu, ten je v podstatě totožný jako jeho předchůdce. Jde tu především o tu technickou stránku. Nová verze kávovaru Linea Classic je ještě výkonnější, nemá limit ve výdeji nápojů a přináší mnoho nových funkcí. 

  • Vynikající stabilita teploty i tlaku vody bez ohledu na zátěž
  • Podtlakové ventilky zabraňující trysce nasátí mléka
  • Tepelně izolované bojlery
  • Možnost LED osvětlení všech částí kávovaru
  • Stopky pro každou hlavu zvlášť
  • Ovládání parní trysky už na ½ otočky

Na teplotní a tlakovou stabilitu jste u nás již zvyklí. To je naším standardem – duální bojlery a technologicky vychytané saturované hlavy kávovary La Marzocco nemají jen tak. Nyní jsou vylepšené ještě o izolovanost. Provoz kávovaru se vám tedy nepromítne na spotřebě energie v nepříjemném měřítku. Nově si také můžete zvolit i větší objem bojlerů 1,2 l na každou hlavu.

Na výsluní je momentálně ale hlavně parní tryska na šlehání mikropěny. Ta je vylepšená o podtlakové ventilky, které zabraňují vzniku usazenin a celkově vnitřního znečištění od mléka. Díky nim si tryska totiž při vypnutí mléko či jeho alternativu nenasaje. A navíc ji budete i snáz ovládat. Nová verze tohoto nesmrtelného kávovaru otevírá plný chod trysky už při poloviční otočce. Původní kávovar Linea Classic byl v tomto poněkud nepraktický – museli jste šroubovat o trochu intenzivněji, což se mohlo u ne tak zkušených baristů podepsat na kvalitě našlehání pěny. A tomu se chceme vyhnout. I ti z vás, baristé začátečníci, byste měli mít tu možnost pohodlně ovládat kávovar. Jednoduchost je stěžejní. Jen tak se budete moct soustředit na své pokroky. A proto také najdete zabudované stopky na každé hlavě zvlášť. Tlačítka si tedy můžete jednoduše naprogramovat tak, aby vám vyteklo přesně to espresso, které bude podle vašeho gusta. 

Změny jsou i v designu. Váš kávovar Linea Classic S může oplývat zabudovaným LED osvětlením podél všech hran. Kávovar proto může být vaší chloubou za dne i noci. Následné napojení na aplikaci, kterou si pohodlně a bezplatně stáhnete do vašeho telefonu, vám také umožní ovládat kávovar na dálku (může to být například velký záchranář v momentě, kdy ve spěchu zapomenete kávovar vypnout a už jste na cestě do práce). Výhod je tedy opravdu mnoho.

Pokud jste tedy do teď byli na vážkách, nyní je ta správná chvíle na pořízení. Inovace, kterými tento kávovar prošel, ho opět posunul o další stupeň výše.